Thursday, November 24, 2016

До всички, които са обидени на украинците.

Превеждам тази статия специално, за да може българският читател да се погледне в огледалото и да прецени - вижда ли се той като украинец в плана информираност и разбиране на света и събитията в него. Макар че както ще прочетете и по-долу алкохоликът и наркоманът не смятат, че с тях нещо не е наред и трябва да бъдат лекувани.




През погледа на психиатъра.

Политическата задача на телевизията е - да обезпечи културна - тоест ценностно-духовна, идеологическа - хегемония на новата управляваща класа, която е необходима за легитимизация на новият социален ред. 
С.Г. Кара-Мурза: "По много признаци манипулацията на общественото съзнание напомня войната на малка добре организирана и въоръжена армия от чужденци против огромно мирно население, което за тази война не е готово."
Както разбирате да противостои на машината за тотална пропаганда човек не е в състояние. Даже разбиращият природата на манипулацията и механизма на тази тотална пропаганда попада под нейното въздействие, както под въздействието на радиация или вируса на грип. 
С.Г. Кара-Мурза: "Доколкото никаква привлекателна идеология те нямат, им се налага да се обръщат към най-нездравите области в подсъзнанието, и да усилват развращението на зрителя, така че той да не може да се откъсне от телеекрана. Така наркотърговецът установява своето господство сред подрастващите от гетата."





"Господстващото меншинство създава общество на спектакъла, снемащо всички психологически защити."
Непрекъсващият културен шок, нарастващ по сила и не отпускащ човека - ето главният принцип за налагане транс на съзнанието. Нужно е да се пуснат всички табу, които с векове човечеството е вкарвало под юзда. Задача - да сепуснат от дясното полукълбо всички затворени там забранени желания и инстинкти. В състояние на шок човек губи ориентири и неговият критически филтър на съзнанието в лявото полукълбо се изключва. Човек реагира като животно при дресировка. Внушението влиза пряко в мозъка. Това е режисура. 





От повторението на пропагандата не е защищено нито едно съзнание. В подсъзнанието след постоянна бомбардировка все едно проникват всички установки и човек след време започва да променя своите възгледи и поведение. Главното е - да се повтаря много и често. 





Не ще устои никой.
И още - всичко да се подава като сензация. Сензационност и срочност - това са мощни похвати за зомбиране. След време всичко се забравя и на смяна идва нова срочна сензация. И всичко се повтаря.  





Тълпата в транс зависва.
Всъщност, тълпообразуването е главен похват за изключване на съзнанието. В тълпата всичко може, там дишат първобитни инстинкти и действа механизъм за безнаказаност. Тълпата оказва давление на индивидуума и той и се подчинява. В тълпа може да се внуши всичко, каквото искате - съзнанието е изключено. 





Непрекъснатите ток-шоу промиват мозъците до огледална полировка. Водещите  действат като напръстници. На трудни въпроси не отговарят, прескачат на други теми. Опасните изсказвания неутрализират с осмиване на авторите, объркват съмняващите се с лъжливо перефразиране, където незабелязано променят акцентите и извращават смисълът на казаното. Изкуствено създават образ на експерти и авторитети на отрано подбрани персони, които внушават нужните установки. Прилагат метод на неочакваните емоционални изблици - яростните нападки на опонентите създават атмосфера на емоционално давление на зрителите и те приемат позицията на този, които оказва давление. На нужните герои създават ореол на популярност, извиквайки у зрителите състояние на влюбеност  - мощен невроз, отварящ за манипулации всеки разум. 





И още десетки способи за психологическо въздействие върху народа. Това за възрастните - с учениците е много по-лесно. Нататък започва вирусен маркетинг - обществото само предава социалната зараза на своите членове. Следи за това и контролира процеса. Психозата от поддържана отвън е преминала в стадии на автоколебания. Самовъзпроизводство. Този морок им се навежда отвън. И не само в Украйна така правят с аборигените войниците от информационната война. По цял свят така мият мозъците, очиствайки ги от химерите на съвестта. 





Украина попадна под валяка именно тогава, когато НЕ ТЕ НАС, а НИЕ ТЯХ предадохме. През 1991 година, съгласили се на развал на Съюза. Сега просто този  бумеранг на предателство се върна при нас. Неприятно? А как! А не трябваше сами да ставаме предатели на своята страна. А ние станахме. Ние захвърлихме Украйна на произвола на сътбата преди 25 години, като девойка на тъмен горски път. 25 години не си спомняхме за нея. Плюехме тогава на нея. Защо да се удивляваме, ако веднага я взеха и пристроиха в работа?  А ние все чакахме от захвърлената продължение на думи на любов? А не твърде много ли искаме? Украйна сложиха в Европейски бардак. За 25 години тя стана убедена проститутка, ибо само така и оцеляваше. Ние нали на помощ не идвахме. Ние само в опашката клиенти заставахме - пари на сутеньорските укроелити за газ подхвърляхме, мислехме, ще купим любов. А купихме презрение. 
25 години въздействие на Запада върху простите украински мозъци. Да се избяга няма къде. Да се скрие няма къде. Да се скрие е невъзможно. Не може да се живее в общество и да бъдеш свободен от обществото. Особено от неговите психически болести. Човека обградиха от всички страни. Ефектът на средата действа като ефект на солена краставичка. Вземаме свежа краставичка, слагаме я в буркан със саламура - и след 3 дни, ИСКА ТОВА КРАСТАВИЧКАТА ИЛИ НЕ, ТЯ СТАВА СОЛЕНА. 
Така може да се изучи математика, не правейки домашни задания. Или да се усвоят нужните модели на поведение. Например, да се стане ефективен ръководител. Или да се възненавидят своите родители в тоталитарна секта, в която се превърна цяла Украйна.
Или да се стане яростен русофоб. Или зомбиран нацист. Или свидом украинец.
 Украина живее в постоянен транс - в Изменено Състояние на Съзнанието. Ярост - това е най-истинско ИСС. Внушаемостта в това състояние - пръстчетата да си оближеш. И ние сами сме си виновни. Както се казва, с власт, кола и жена не се дават назаем. Ние дадохме. Сега жънем това, което заслужихме през 90-те, когато гласувахме за Елцин, За Да Не Загубим. Получихме и Елцин, и Загуба Сега пиндосите с хохлите са виновни, а ние нямаме нищо общо? Така не се случва. Както казваше Глеб Жеглов, "Наказание без вина няма". 
И той е прав. 

Господстващи митове.

Украинците стана модно да се считат подли. Това е мит. Ние не сме по-благородни. Ние сме не по-малки отморозки, отколкото те. И нашите СМИ ежедневно носят потвърждение на това, че нашата обществена морал е изключително паднала и деградирала. А какво, ние цяла Русия нима не се отказахме от нашата страна СССР? Не се кокорехме на разстрела на Върховният Съвет през 93-а? Не плюехме в нашето минало? Не плюем в него сега? Не псуваме монархическата Руска Империя? Не разнасяме Съветският период? Не плюем в православието? Така че с какво ние сме по-добри от украинците, правещи същото? Те ни продадоха? Какво говорите? А ние не продадохме ГДР? Не продадохме Куба? Не продадохме СССР? И всичко заради дантелени гащи от Европа и безвизови пътувания на възделеният Запад? Молихме се на Запад всичките 90-те и началото на нулевите, а някои и по ден днешен се молят. Сега гордост се е събудила? А защо? Не затова ли, че ни върнаха от вратата? И не затова ли, че пропагандата Запад сега го ругае? А ако не го ругаеше, какво бихме мислили всички? Че същото което сега украинците. Те просто от 90-те не излязоха. По проста причина - у тях нефт и газ няма. А ние имаме. И Запада по нефта и газа удари. Ето ние и се освестихме. А украинците продължават. ПУТИН Е ПРАВ - НИЕ ДЕЙСТВИТЕЛНО СМЕ ЕДИН НАРОД. БИВШ СЪВЕТСКИ, БОЛЕН ОТ ЕДНАКВИ БОЛЕСТИ. Отдавна ли ние цялата страна считахме Сталин кървав урод, а Сахаров с Бонер - съвест на нацията? Отдавна ли на неговото погребение хиляди в студа със восък от свещи палтенцата си замазваха? А нима привържъниците на изваждането на Ленин от Мавзолея съвсем изчезнаха и се разкаяха, засрамили се пред дедите си? Нима такова се е случило? 
Украинците е модно да се считат глупави. Това също е мит. Те не са по-глупави от нас и ние не сме по-умни от тях. Просто на нас през последните няколко години даваха да четем едни книжки, а на тях други. Нам подсказваха и обясняваха за Запад едно, а на тях - друго. Нам показваха едни предавания, на тях други. НАШАТА УПРАВЛЯВАЩА ЕЛИТА В ЛИЦЕ НА ЕДНА НЕЙНА ЧАСТ, влязла в конфликт със Запада, РЕШИ ДА СЕ ОТКЪСНЕ ОТ ЗАПАДА И ПУСНА ВЪРХУ НАС ПОТОК ОТРЕЗВЯВАЩА ПРОПАГАНДА - ЕТО НИЕ И СТАНАХМЕ "УМНИ". А ако нямаше нито Кургинян, Стариков, Фьодоров, Катасонов, Калашников, Пякин, Глазьев - какви бихме били? Че елциноиди, болни на цяла глава. Тоест като днешните украинци. И вместо Лавров у нас би седял Козирев, а ние бихме се стремили в ЕС и НАТО. Както това си беше през 90-те. Някои от нашите елитарии до сега са готови да влязат там на всякакви условия. И едва неотдавна те станаха меншинство. Това струваше огромен труд. Почти вчера те бяха болшинство. А ако нашите Кургинян, Стариков, Фьодоров, Катасонов, Калашников, Пякин и Глазьев през последните 10 години в Украйна работеха - нямаше да има сега по-големи привърженици на Переясловската Рада 2.0 от украинците. 
Така че не е нужно да се надценяваме. Както се казва, вие не сте вземали подкуп не затова, че сте неподкупни, а защото никой не е предлагал. Вие не сте идиоти не по природа, а защото над това някой е работил. А у някого са работили над обратното. И каквото израстнало, това и израстнало. 
Украинцте са наше огледало. Това сме ние, заседнали в 90-те. И това, че ние оттам изгребахме, не е наша заслуга, а наше щастие. Стоварило ни се на главата съвсем не от нашият труд. Просто така звездите съвпаднали. Някой сварил тази информационна каша, която ние преглътнахме и в мозъците ни просветна. А виж украинците (и българите - бел.пр.) засега хранят с друго - и те искренно считат, че е светло в мозъците у тях, а у нас е тъмно. 

Какво да се прави? 

А нищо да не се прави. Главното - да не се възприемат украинците сега като мислеща субстанция. Сега това е биомаса с изключено съзнание. Ние трябва да гледаме на украинците с очите на сътрудник на спецслужбите - само като на обект на разработка. Или с очите на доктор-нарколог - като на обект на принудително лечение от наркозависимост. Самите те няма да дойдат да се лекуват: уверени са, че не е нужно. Но кой е главният признак на алкохолика? Той е уверен, че не е болен и лечение не му е нужно. Затова никой не го пита, а го слагат в клиника. И докато не го излекуват, никой не счита за нужно да общува с него като с осмислена личност. 
Такива са сега братята наши младши - украинците. Те са болни. Те не са по-лоши и не по-добри - просто са болни. Да се бият сега е като да се бие свършен наркоман. Или синеещ алкаш. Последна работа. Но ножове и кибрит от тях да се крият е нужно. 
Те трябва да се лекуват. А за това трябва да им се изключи телевизора. А за това да им се смени властта. А за това да се изменим сами. И да сменим властта у нас. Всички улюкаеви вън. Да изгоним от Правителството на Медведев всички либерали. Да доведем там всички, които реално искат да се борят за възсъединение на нашите народи. Не чрез въпроса: "А какво ще получа аз от този гъсок?", а безусловно, както връщат загубена Родина. Където окупант е издевателствал над населението и много му е повредил не само телата, но и душите, и мозъците. 
И да не мръщим отвратено нос и да не говорим, че ще приемем Украйна, само ако тя сама се научи на живота си да заработва. 
Тя ще се научи. Вече се е научила. Например, ще даде за евтино парче земя в Харков за ракетна база на НАТО, след като в Севастопол не стана. Не ви ли харесва? 
Тогава не трябва да гледаме на родствениците с калкулатор в ръка и да смятаме колко нашата любов ще ни струва. И след това още хохлите с евреите да презираме за меркантилност и да се упиваме от широтата на своята славянска душа. 
Не ругайте украинците. Те са пациенти, а не самата болест. Болестта е другаде. Тя е в нашите души. 
Нарича се коравосърдечност и равнодушие.

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.