Monday, November 7, 2016

Ватници и реднеци от всички страни, обединявайте се!

Днес бих искал да устроя разбор на текста от една емигрантка от Русия, която пише за текущите събития в САЩ. Много феноменологически текст, доколкото изобразява както линията на разкол на американското общество, така и мисленето (ако ТОВА може така да се нарече) на типичният либерал-креакъл.




И така, ето собствено текста от Марта Марч от Facebook:
Днес моята боска малко ме наплаши.
Приятна, 45+ годишна, американка в непърво поколение, необикновено умна, мъдра, добра и най-ефективен, но безподобно човечен корпоративен бос, който някога ми се е падал в живота, тя, след кратко колективно обсъждане на текущите избори за президент, накрая мрачно казал: «Ако спечели Тръмп, ние трябва да започнем революция. Аз съм готова да се сражавам и умра. Но ние не можем повече да живеем с ТЯХ в една страна».
Угнетена и под впечатление, прибирам се у дома и се жалвам на домашните, че аз, изглежда, също не съм против и даже много силно съм готова да тръгна на революция и по-добре да умра, отколкото отново да живея в страна подобна на тази, от която избягах преди много години.
А домашните някак ядовито: «А ти в курса ли си, че привържъниците на Тръмп от неофашистите, скинхедите, белите супрамисти и милиции от провинцията вече направиха заявление, че ако Тръмп не изберат, то те ще започнат революция, защото да живеят с НАС в една страна те не искат?»
Ето и мисля. Поляризацията и разколът в тази страна вече са се състояли. Разривът между образованата, прогресивна, либерална, градска, високоплатна профессионална класа и реакциона, ултра-дясна, религиозна, бедна, с 4.5 класа начално училище «народ» от провинцията вече е достигнал този предел, зад който сближение и национално единство вече не може да има никога.
Между нас има пропаст, като между академическа професура и афгански муджахидини. Имаме различна култура, ценности, идеали, храна, развлечения, вкусове, начини на живот, поглед върху света. Ние искаме да живеем различно. В различни страни. Имаме различна представа какво е Америка и нейните идеали. Те искат да върнат робството, да забранят абортите, науката, да въведат библейски шариат и затворят страната за емигранти. Ние искаме да развиваме науката, да се наслаждаваме на още по-големи свободи, човешко разнообразие и смесване на култури. Те искат да ходят, обкичени с оръжие и да стрелят от бедро по негрите и мексиканците. Ние — не искаме да знаем, как оръжието изглежда въобще. За тях свободата — това е право да стрелят във враговете, които са всички наоколо. За нас — да живеем без страх и в дружба със всички, нямайки врагове въобще.
Те никога не ще се смирят с Клинтън, както не можаха да претърпят Обама. Ние никога не ще се смирим с Тръмп, защото помним какво направи от страната Буш Младши. Тези две партии, два народа ще саботират един друг до края. Ибо точки на допир и общи цели повече няма. Както няма и единен народ.
Тази страна е на границата на разкол и Гражданска война. Или бързо се движи към такава. И това вече не са просто Север и Юг. Това е разкол по вертикал, хоризонтал и диагонал.
Тревожно е разбира се. Точно време да се пие уиски и слуша блуз.
Епически текст, трябва да се признае. Сега да преминем към разбор.
1. Констатираме разкол в САЩ на «общочовеци» и «патриоти». Общочовеците застъпват това, че Съединените Щати са «световен жандарм» за ТНК (транснационалните корпорации). Патриотите наричат това «Нов световен ред», и застъпват против него.
2. Всички, които са против неестествени способи за използване на техните задни проходи, записват в неофашисти.
3. Креаклитетът изобразява от себе си пацифисти и миротворци, на които е чужда агресията и които ненавиждат оръжието. И плюят на това, че тяхната Клинтън се радваше на смъртта на Кадафи в пряк ефир, а тяхното ортжие убива милиони хора в други страни. Нали това са «непълноценни люде, не заслужаващи право на живот». Заслужава да живее само «академическата професура» (към която всъщност авторът на текста не принадлежи), но не и «изостаналите афганци».
4. Нагледно е демонстрирана разликата между интернационалистите и космополитите. Интернационалистите застъпват за съхранение на всички култури, доколкото това обогатява световното културно пространство. А космополитите застъпват за «претопяване» на всички в шаблонни сиви «общочовеци».
5. Е и «неправилният народ», къде без него. «Светлият елф» от креаклитета дошъл от «страшният Мордор» в «желаният Валинор», но се оказало, че градът на хълма също е населен със страшен добитък. Не с ватници, а с реднеци, но все едно работническата класа за тях е плашещ добитък.
Аз винаги съм казвал, че това е класов конфликт. И либералният креаклитет, преселил се във всяка страна (даже в САЩ), ще отстоява интересите на транснационалните корпорации против държавният суверенитет, защото той е част от паразитарната обслужваща прослойка.
Ватници и реднеци от всички страни, обединявайте се!
А въобще иска ми се да пожелая и на двете страни в конфликта победа в тази затяжна и кръвопролитна война.

Публикувано: http://news-front.info/2016/11...

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.