Friday, November 11, 2016

Знаете ли вие...

«Снижение себестойността на продукцията, както нееднократно е указвал другарят Сталин, е показател за качеството на работа на промишленността, един от най-важните източници за натрупвания в народното стопанство. Заедно с това то е непременно условие за снижението на цените и оттам, за ръста на материалното благосъстояние на трудещите се…»
«Съветското Правителство провежда политика на систематическо снижение на цените на стоките за масово потребление. През март тази [1951-а] година бе осъществено новото, четвърто за последните години, снижение на държавните пазарни цени за продоволствени и промишлени стоки, което обезпечи по-нататъшен ръст на реалната заплата на работниците и служащите и съкращение на разходите на селяните за покупка на поевтинелите промишлени стоки».

Цитати на Л.П. Берия

И стигам до причината за публикацията - скан на постановлението на Съвета на министрите и ЦК на ВКП(б) с процентното понижение на цените за 1951г. Оставям оргиналният размер, за да се виждат ясно 10-20% масово понижение на цените на огромна както биха казали днес "потребителска кошница".

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.