Wednesday, November 30, 2016

Украинци, знаете ли как трябва да се променя страната? Българи, за вас въпроса важи ли?

Учете се от нас, от русите.



Превод (със съкращения): "Днес Полтавченко уволни питерски чиновник за "ремонт" на пътя във фотошоп. На заседание на правителството губернатора много ругал и казвал, че трябва нормално да се работи, а не с рисуване да се занимава.

Вице-кмета на Волгоград миналата седмица напусна поста си за оскърбление на деца-танцьори. Той обеща да закрие спортната школа, в резултат самият той си тръгна със скандал, обвинявайки във всичко СМИ и социалните мрежи.


И още тези дни в Орел бе уволнена сътрудничка на полицията, отказала помощ на жертва на насилие. Вместо мерки тя се пошегувала, че обезателно ще дойде да опише трупа, ако има убийство. Това и станало. В резултат против майора възбудили углавно дело за небрежност, довела до смърт.


Много ме радва, че във всички тези случаи веднага следва твърда реакция и никой не покрива случая и оправдава служебно несъответствие. При това излитат от работа не само за престъпления, но и за заявления, абсолютно неприемливи за човек от властта.


Надявам се този вятър на промяната съм забелязала не само аз, а и всички фотошопери, любители да пооскърбят и пошегуват, които по странно стечение на обстоятелствата седят в кресла на чиновници, и ще започнат вече нормално да работят."
Анастасия Федоренчик

Украинци! С отчет на всички ваши разкази за вашето гражданско достоинство, извънредно израстнало след Майдана, иска ми се да ви задам само един въпрос: можете ли да си представите нещо подобно във вашата страна-бунище, същата, където живеят нероби?

 Аз си представям, как беснеете, наблюдавайки случващите се промени в Русия, как мечтаете за своя Путин, как ни завиждате и как все по-силно заради това ни ненавиждате. И широко се усмихвам))

No comments:

Post a Comment

Коментарът ви ще бъде модериран и след това включен към блога. Възможно е публикуването му да се забави по тази причина, за което моля да ме извините.